Middagbijeenkomst najaar 2020 uitgesteld

Door Redactie op 26 juli 2020

Het is inmiddels een traditie dat de Werkgroep Ouderenbeleid twee keer per jaar een middagbijeenkomst organiseert voor leden van PvdA Drenthe over één of twee actuele onderwerpen. Deze bijeenkomsten hebben ook een ander belangrijk doel: elkaar (weer eens) ontmoeten en de laatste nieuwtjes uitwisselen. De werkgroep kan zich verheugen in een stijgende opkomst bij deze middagbijeenkomsten.

De bijeenkomst die dit voorjaar gehouden zou worden heeft de werkgroep uit moeten stellen vanwege de virusdreiging. In de verwachting dat de bijeenkomst dit najaar wèl doorgang zou kunnen vinden.

Het coronavirus heeft in onze provincie maar beperkt toegeslagen. Het virus is er echter niet minder venijnig door geworden. Ziek zijn door het virus betekent een beproeving. Vervolgens blijkt de kans op langdurige nawerkingen niet gering.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn weliswaar geleidelijk verzacht, maar de werkgroep is en blijft zeer voorzichtig. De werkgroep vindt het alles overwegende – onder de huidige toestand en met de huidige vooruitzichten –  niet verantwoord om dit najaar zo’n grote bijeenkomst te organiseren.

De werkgroep vraagt zich af of er dit najaar iets anders te organiseren is, waarmee dezelfde doelen kunnen worden bereikt, maar dan kleinschaliger. Misschien dat afdelingen van de PvdA iets dergelijks kunnen organiseren. 

Wij houden ons in ieder geval aanbevolen voor goede ideeën.