Door Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe op 20 maart 2023

Bijeenkomst 27 maart ‘Hoe te ontsnappen uit een sociaal-economische achterstandssituatie’

Voor leden van PvdA Drenthe organiseren wij een bijeenkomst waarin het over een echt sociaaldemocratisch onderwerp gaat: onderwijs, jeugd en het ontsnappen uit een vele generaties durende sociaal-economische achterstandssituatie. De bijeenkomst wordt gehouden op maandagmiddag 27 maart, vanaf 14.00 uur in dorpshuis De Weidehoek in Wijster.

Speciale gasten

  • Joop Slomp, wethouder van Coevorden en opvolger van Joop Brink, leidt het onderwerp in. Coevorden is één van de gemeenten in Zuidoost Drenthe, die zich onder leiding van Joop Brink diepgaand met het vraagstuk van het ontsnappen uit een sociaal-economische achterstandssituatie is gaan bezig houden. Joop Slomp, die voordat hij vorig jaar wethouder werd jarenlang raadslid en fractievoorzitter was, vervangt noodgedwongen op 27 maart Joop Brink, die wegens ziekte verhinderd is.
  • Julian Bushoff, sinds kort Tweede Kamerlid, reageert op de inleiding van Joop Brink en vertelt hoe de Tweede Kamerfractie de parlementaire strijd aangaat met sociaal-economische achterstandssituaties. Julian Bushoff was daarvoor fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen.
  • Jacob Bruintjes, vorig jaar teruggetreden als voorzitter van PvdA Drenthe, zal de uitslag van de provinciale verkiezingen van 15 maart kort duiden.
  • Tryntsje Slagman, onder andere voormalig burgemeester van Oosterhesselen, Borger-Odoorn en Westerveld, zal op vertrouwde wijze de gesprekken leiden.
Tryntsje Slagman

Tryntsje Slagman

Joop Slomp

Joop Slomp

Julian Bushoff

Julian Bushoff

Jacob Bruintjes

Jacob Bruintjes

 

 

 

 

 

Programma

13.30 – 14.00    Inloop met koffie / thee, met wat er bij

14.00 – 14.10    Opening door Albert Huizing en vervolgens Tryntsje Slagman 

14.10 – 14.50    Inleiding door Joop Slomp en discussie met de ‘zaal’

14.50 – 15.10    Pauze

15.10 – 16.00    Inleiding door Julian Bushoff en discussie met de ‘zaal’

16.00 – 16.15    Jacob Bruintjes over de verkiezingsuitslag van 15 maart

16.15                 Afsluiting door Albert Huizing

(De tijden zijn bij benadering.)

Kosten

Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Vrijwillige bijdragen in de ‘Rode Hoed’ blijven uiteraard zeer welkom. Ook is een bijdrage mogelijk door gebruik te maken van de QR-code op de ‘Rode Hoed’.

Locatie

Het adres van dorpshuis De Weidehoek is Meester Haddersstraat 31, 9418 PB Wijster.
Het dorpshuis is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en er is een invalidentoilet aanwezig.
Qbuzz Bus 28 (Beilen-Meppel vv) stopt bij het dorpshuis.
Er is beperkte parkeergelegenheid bij het dorpshuis. Er is ruime parkeergelegenheid bij de sportvelden aan de naastgelegen Sportweg.

Aanmelden

Leden van PvdA Drenthe kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden bij Albert Huizing via het e-mail-adres [email protected] of telefonisch (06) 23 82 07 31. Ook partners van de leden zijn welkom.

Impressie van vorige bijeenkomst

De vorige bijeenkomst op 14 november 2022 ging over water, belicht vanuit het waterschap en het waterbedrijf, met als inleiders achtereenvolgens Herman Beerda en Andries Ophof en met een nawoord van Rudy Rabbinge. Van de bijeenkomst, geleid door Rein Munniksma, is een impressie geschreven, die hier is in te zien.
De foto op de startpagina toont een deel van de aanwezigen op 14 november 2022.

Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe

Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe

Lees over de samenstelling van de werkgroep

Meer over Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe