24 juni 2015

ANBO: “Koopkracht gepensioneerden is fors achtergebleven” Update

“Gepensioneerden zijn er tijdens de crisis zes keer harder op achteruit gegaan dan werkenden. In de periode 2008-2013 nam de koopkracht van werkenden 1,1 procent af, terwijl postactieven 6 procent minder te besteden hadden. Voor de groep middeninkomens is het verschil nog groter.”

ANBO concludeert dit uit onderzoek, dat ze heeft laten uitvoren. “Het onderzoek legt hard bloot hoe hard verschillende groepen postactieven zijn geraakt door de crisis.”

De ANBO wil o.a. dat politiek Den Haag een goed en eerlijk beeld geeft van de koopkrachtontwikkeling in alle groepen.

Lees het volledige artikel van de ANBO op haar website, met daarop een verwijzing naar het genoemde onderzoek.

Update: ANBO meldt op 24 juni, dat er naar aanleiding van haar rapport een debat komt in de Tweede Kamer. Vóór dit debat zal er eerst een schriftelijke vragenronde gehouden worden.

Teleurstelling over de opstelling van de PvdA in het Kamerdebat over de belastingherziening

In zijn bijdrage aan het Kamerdebat van 24 juni over de belastingherziening heeft fractievoorzitter Diederik Samsom het alleen gehad over koopkrachtverbetering voor de werkenden. De niet-werkenden komen in zijn verhaal in het geheel niet aan bod.

De Werkgroep Ouderenbeleid PvdA Drenthe heeft er onlangs juist voor gepleit dat de PvdA in het debat ook aandacht besteedt aan en pleit voor een koopkrachtstijging van de grote groep niet-werkenden.